Chippen verplicht

image028De Raad van Beheer identificeert en registreert al meer dan honderd jaar alle rashondenpups in Nederland. Per jaar zijn dat circa 40.000 rashondenpups. De overheid heeft aangegeven over te gaan tot het verplicht chippen en registeren van alle hondenpups, zowel rashonden als niet-rashonden.

Voor de rashondenfokkers die via de Raad van Beheer de officiele NHSB-stambomen aanvragen verandert er in de stamboomprocedure niet heel veel. De Raad van Beheer zal de mogelijkheid bieden aan de rashondenfokkers en pupeigenaren om eenvoudig en efficïent aan hun wettelijke verplichting van registratie bij de overheid te voldoen.

Het belang van regelmatig ontwormen en vaccineren

Preventieve gezondheidszorg 
Tegenwoordig worden honden en katten niet meer jaarlijks uitgenodigd door de dierenarts om te komen voor hun hervaccinatie, maar voor een periodieke gezondheidscontrole. Dit valt onder het begrip ´preventieve gezondheidszorg´. Voor de eigenaar noemen we dit ´verantwoord huisdierbezit´, wanneer deze er alles aan doet om zijn of haar huisdier gezond te houden. Tijdens deze uitgebreide controle vindt dan ook een vaccinatie en parasietenbestrijding ´op maat´ plaats.

Fokken van rashonden

Regels omtrent het fokken van rashonden

Text Brochure BRS 04-2008


Nieuwe Regels vanaf 1 juli 2008
--------

Vanaf 1 juli 2008 zullen er een aantal nieuwe regels van kracht worden voor het fokken van rashonden. Deze regels zijn:
1. Basis Reglement Stambomen - Welzijnsparagraaf
2. Woonplaatsbeginsel
3. Fokverbod Niet Erkende Kleur – Niet Erkende Haarvariëteit

Trainen met je hond is leuk!

Ja dat is waar, het is erg leuk dat je een hond allerlei "kunstjes" kunt leren.
Alleen soms gaat het een beetje mis. Ineens wil de hond niets meer doen, terwijl hij alle oefeningen kan dromen.....wat is er aan de hand, hoe kan dat?

Gedragsprobleem

Of het om probleemgedrag gaat, en in welke mate, is afhankelijk van de wijze waarop het gedrag van de hond door diens eigenaar wordt ondervonden. Wat voor de ene hondenbezitter geen probleem is, is voor de ander onacceptabel probleemgedrag.
Of iets als een probleem wordt ervaren is dus afhankelijk van de omstandigheden waarin het plaatsvindt en van de betekenis die er door de eigenaar aan wordt gegeven. De meeste probleemgedragingen kunnen worden verklaard als zijnde normaal honds gedrag dat door de eigenaar als een probleem wordt ervaren. Er is een hele reeks van oorzaken aanwijsbaar, die uiteindelijk kunnen leiden tot probleemgedrag.